Egy 19 éves egyetemista lebuktatta az FBI-t

külföld
2014 március 22., 14:51
comments 14

A kaliforniai Sacramento lakói hetek óta panaszkodnak rá, hogy ismeretlen gépek köröznek folyamatosan a fejük felett.

fbicesna

Egy 19 éves egyetemista végül pillanatok alatt megoldotta a rejtélyt, azaz megtalálta kik zavarják a lakók nyugalmát.

Felment a helyi reptér weboldalára, ahol talált egy linket egy másik oldalra, ahol azonosítani lehet a reptérről induló gépeket – a program célja amúgy az, hogy ha valaki panaszkodni szeretne a zajra, pontosan meg tudja nevezni a zavar forrását.

Itt megtudta, hogy a város felett folyamatosan köröző gépek JENA vagy JENNA lajstromjelű Cesna 182-esek és 206-osok. Némi további keresgéléssel pedig az is kiderült, hogy ezt a lajstromot az FBI használja.

Az FBI persze nem kívánta kommentálni a dolgot, de előkerült egy apróhirdetés. Egy renói repülőárus árult egy JENNA 085 lajstromú Cesnát, a leírásában külön kiemelve, hogy az egykor az FBI-é volt. „Az amerikai kormány nem spórolt a javítások és az extrafelszerelés költségén” – írta a hirdetésben.

Akárhogy is, a felfedezés után a gépek már nem köröztek tovább a város felett. (Via ABC News10)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.