Hágában tartják fogva az elefántcsontparti szélsőséges Deutsch Tamást

külföld
2014 március 22., 15:47
comments 24
photo_camera Charles Blé Goudé 2011 február 5-én Abidjanban. AFP-fotó/ Issouf Sanogo

A képen látható kedves, antipatikus fiatalember nem más, mint Charles Blé Goudé, az elefántcsontparti
Hatvannégy Vármegyének is nevezhető Young Patriots alapítója, vezetője, hordószónoka, utcai hadvezére, volt ifjúsági és sportminiszter. Háborús bűnökkel vádolják, és a hágai Nemzetközi Törvényszék ma bejelentette, hogy Hágában tartják fogva. A szélsőséges nacionalista Goudé 2010-ben az elefántcsontparti választások előtt és alatt fegyveres csoportokat szervezett és összecsapásokat provokált a választásokon elbukott korábbi elnök, Laurent Gbagbo mellett.

Goudét még tavaly januárban fogták el, Ghánában, az Interpol segítségével. Hazájában bíróság elé is állították, de most úgy tűnik, a hágai törvényszék átveszi az ügyet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.