Hahó, ha ön magyarországi magyar, de a választások napján külföldön lesz, még egy hete van jelentkezni a külképviseleti névjegyzékbe!

POLITIKA
2014 március 22., 11:19
comments 3

Az új választási rendszer egyik sajátossága, hogy különbséget tesz külhoni magyar és külhoni magyar között.

Amennyiben ön magyarországi lakcímmel nem rendelkező kettős állampolgár, akkor levélben szavazhat.

Ha viszont olyan magyar állampolgár, aki csak külföldre költözött, vagy éppen a választás idején nyaral, akkor csak személyesen, és csak a külképviseleteken szavazhat.

Ott is csak akkor, ha előtte regisztrálja magát a külképviseleti névjegyzékbe.

Erre még pontosan egy hete van, március 29-ig teheti ezt meg.

Eddig amúgy Londonban 3893-an, Mónchenben 2226-an, Brüsszelben 1451-en jelentkeztek. Hágában 810-en, Csíkszeredában 790-en, Párizsban 758-an, Bécsben 723-an szavaznak majd. Amúgy minden magyar külképviseleten jelentkezett már legalább egy szavazó. Abujában pontosan egy. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.