Már le is vették a nagy mozik műsoráról a Viharsarok c. filmet

Tbg
a hetedik művészet
2014 március 24., 18:39
comments 29

Egy hétig futott a nagyobb plázamozikban a Viharsarok c. film, de - mert feltehetően kevés nézőt érdekelt - a Cinema City hálózat mozijaiban (Allée, Westend, Aréna, Mammut stb.) máris levették a műsorról.

A film viszonylag kis költségvetésből, 120 millió forintból készült, ebből 60 millió forint volt a Filmalap állami támogatása.

Császi Ádám március 20-án bemutatott filmje sem a mostani, sem az előző hétvégén nem volt a filmek tizes toplistájában, ezen a héten konkrétan nem is érkeztek róla adatok, derült ki a nézettségi adatokat közlő UIP Duna Film forgalmazó táblázatából.

Ezen a hétvégén a 300 második része, a Need For Speed és a Mr. Peabody érdekelte legjobban a magyar nézőket.

Császi filmje nem egy nagy sikerre számító, plázamozis közönségfilm, talán a tévés és a külföldi forgalmazásban kifutja magát. Cannes-ban mindenesetre megvásárolták európai forgalmazók, a berlini fesztiválon a Panorama szekcióban futott.

Kritikánk a filmről itt van, és az eddig megírt kritikák összefoglalója pedig itt. A kritikusok egyébkét szerették ezt a magyar filmet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.