Az aláírások még csak összejöttek a gyanús pártoknak, de szavazatszámlálókra már nem futotta

POLITIKA
2014 március 25., 15:36
comments 27

Elég viccesen alakul a szavazatszámláló bizottságokba delegált tagok listája. Az idei választáson összesen 18 pártnak sikerült országos listát állítania - ennek minimális feltétele volt, hogy legalább tíz megyében - vagy Budapesten és kilenc megyében - összesen 27 jelöltet állítsanak. Az országos listát állító pártok egy részének megközelítőleg sem sikerült ugyanennyi szavazatszámlálót találniuk.

Az Együtt 2014 néven induló párt például 34 egyéni jelöltet állított, ehhez képest összesen 7, mondom, hét szavazatszámlálót delegált. Ez az a párt, aminek Tiner György, Hagyó Miklós volt személyi titkára az elnöke, aki százezer eurót kért az Együtt-PM-től azért, hogy mégse induljon*. Amikor nem kapták meg a pénzt, jelölteket állítottak. Általában ott, ahol ez Schmuck Andor szociáldemokratáinak is sikerült - korrelációs számításaink szerint a két dolog között van összefüggés.

Pontosítás 03.26: Azt, hogy Tiner százezer eurót kért Szigetvári Viktortól a visszalépésért, Szigetvári Viktor állította. A cikk megjelenése után Tiner felhívott, és tagadta, hogy ilyen történt volna.

Seres Mária Szövetségeseinek is csak hét szavazatszámlálót sikerült találniuk, bár egyéni jelöltjük 67 is van. Az FKGP 50 egyéni jelöltjére 4, Szili Katalin KTI-jének 57 jelöltjére 14 szavazatszámláló jut, de még az LMP-nek is csak 67 szavazatszámlálója van.

A szinte kizárólag azonos körzetekben induló ÚMP és az ÚDP eddig egyetlen szavazatszámlálót sem delegált.

udp-ump

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.