Kiakadt a Választási Bizottság, hogy a Népszabadság nem kíváncsi a Jobbikra a miniszterelnök-jelölti vitán

2014 március 27., csütörtök 21:51
142

A Nemzeti Választási Bizottság szerint sérti az esélyegyenlőség alapelvét, hogy a magántulajdonban lévő ATV és Népszabadság olyan vitára hívta a pártokat, amiből kizárja a Jobbikot. Ezért a két média megsértette a választási eljárási törvényben szereplő, a jelölőszervezetek esélyegyenlőségének biztosítására, valamint a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás követelményére vonatkozó alapelveket. Még bírságolásra is javaslatot tettek, de azt leszavazták. Ahogy a tiltott kormánypárti reklámot sugárzó Tv2-nél is tették.

kalman_olga_rosszaloannez

A Bizottság magánszemély beadványa alapján vizsgálódott, szerintük a minden jelölt és jelölőszervezet esélyegyenlőségét biztosítani kell. A testület szerint ez azt jelenti, hogy ha egy médiaszolgáltató politikai műsort szervez, akkor az azonos helyzetben lévő jelölteket, jelölőszervezeteket azonos elbírálásban kell részesítenie. Tehát ha valaki az összes országos listát állító pártot vitára hívja, akkor nem kivételezhet.

 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt