Tudják miért ünneplik március 15-ét március 27-én a Katarban élő magyarok? Például mert 15-én pont nem ért rá a nagykövet!

ünnep
2014 március 27., 14:14
comments 24

Dohában, Katar fővárosában élő olvasónk írta nekünk pár napja, hogy náluk ma, március 27-én tartják a március 15-i ünnepséget. Ezt a levelet kapták a kint élő magyar közösség tagjai március 3-án.

doha2

Most attól eltekintve, hogy picit fura egy nemzeti ünnepet másfél héttel később tartani, más probléma is van az időponttal. Sőt talán azt lehet mondani, hogy március 15. ünneplésére az összes olyan nap közül, ami nem március 15., a március 27. nap a legkevésbé alkalmas.

Ma, 27-én szerepel ugyanis a dohai Aspire arénában Berki Krisztián magyar tornász, akit többen szerettek volna élőben megnézni a kint élő magyarok közül.

Megkerestük a követséget, mert kíváncsiak voltuk rá, hogy miért sikerült ilyen kitűnően a szervezés.

Azt írták, hogy 15-én a nagykövet hivatalos ügyben Magyarországon volt, és a katari diplomaták közül sem értek rá aznap többen. Rugalmasnak kell lenni, na. És megérteni, hogyha a követ nem ér rá, akkor nem ünneplünk.

Arról meg csak később (tegnap) értesültek, hogy Berki pont ma, 27-én fog kint versenyezni. De emiatt egy órát (mármint még 1 órát a 12 napon túl) eltolták a hivatalos ünnepséget.

"Információink szerint Berki Krisztián gyakorlata előre láthatólag 18:40-kor, a nagykövetségi ünnepség pedig 19:30 órától várhatóan 00:30 óráig tart."

Aki akarja, az gyorsan megnézi Berkit, aztán irány a követség. Ha Berki is siet a gyakorlatával, akkor van teljes 45 percük odaérni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.