Welsz Tamás volt az őszödi beszéd hangmérnöke

bűnügy
2014 március 27., 05:05
comments 41

A titokzatos körülmények között elhunyt Welsz Tamás tagja volt annak a hangmérnöki csapatnak, ami annak idején Gyurcsány Ferenc legendás őszödi beszédét rögzítette, derül ki a mai Népszabadság cikkéből. Bár korábban arról volt szó, hogy a vállalkozónak nem voltak titkosszolgálati kapcsolatai,, a cikk szerzője, Fekete Gy. Attila forrásai szerint a nemzetbiztonsági hivatal, az NBH többször is foglalkozott Welsszel. Az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után kihallgatták, és később vizsgálódtak ellene azért is, mert túl jó kapcsolatban volt egy meg nem nevezett, magas beosztású APEH-alkalmazottal. Később a külügyminisztérium kért ellene vizsgálatot az NBH-nál, mert gyanították, hogy Welsz 30-50 ezer euróért árul afrikai útleveleket és állampolgárságot.

A Népszabadság szerint Welszt az APEH egyszer kétmilliárd forintra büntette, aztán titokzatos körülmények között egymilliárdra csökkentették a büntetést. Egy meg nem nevezett APEH-dolgozó szerint a vállalkozónak 14-16 milliárd forintos illegális jövedelme is lehetett.

(nol)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.