Amerika egyik legnagyobb korrupciós botránya lehet készülőben

bűnügy
2014 március 28., 08:51
comments 6

Az FBI nyomozást indított az amerikai katasztrófavédelem, a FEMA ellen biztosítás csalás miatt. Az óceánparti ingatlanok biztosítása díja azon múlik az Egyesült Államokban, hogy mennyire fenyegeti árvizek, hurrikánok az adott épültet. Ezt a biztosítók a FEMA térképei alapján döntik el. Az NBC tévécsatorna nyomozása leplezte le, hogy a FEMA az elmúlt években 500 alkalommal módosította a térképeit, így az óceán partjára épített luxusingatlanok, szállodák, éttermek és üzletek jóval kevesebbet fizettek biztosításra, mint amúgy kellett volna nekik. Volt, aki a díj 97 százalékát megspórolta. A legdurvább esetekben olyan területeket minősítettek árvíztől védettnek, ahová szinte minden évben betör az óceán. (thevane)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.