Milyen hosszú egy jeles egyetemi dolgozat? Egy közepes bekezdés.

oktatás
2014 március 29., 19:48
comments 22

Persze csak akkor, ha egy sportösztöndíjas diák írja.

Amerikában nem ez az első ilyen egyetemi botrány, de az biztos, hogy az egyik legviccesebb. Az ESPN sportcsatorna műsorában bemutattak egy A- (ötös alá) témazáró egyetemi dolgozatot, amit egy sportösztöndíjjal rendelkező diák adott be. Így néz ki:


Az írás egyébként az amerikai fekete polgárjogi mozgalom egy fontos alakjáról, Rosa Parks-ról szól. Ő volt az, aki nem adta át a helyét egy fehér embernek a buszon, és ezért letartóztatták. Kiállása közvetve az amerikai szegregációs törvények végét jelentette.

Ezek nem derülnek ki a beadott, jeles dolgozatból. Az gyakorlatilag Parks könyvének első bekezdése szóról-szóra kimásolva.

Az ügy azért érdekes, mert Amerikában évek óta egymást érik az egyetemi botrányok, amikor sportösztöndíjas hallgatókat nulla tényleges munkával engednek át. Ennek az az oka, hogy az egyetemi sport nagy üzlet, és az iskoláknak nagyon sokat jelent, ha az ő színeikben játszik egy tehetség. Így akkor sem rúgják ki, ha amúgy egyáltalán nem tanul.

Erre most az ESPN-en bemutatott dolgozat jó bizonyíték. (Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.