Semjén Zsolt megvalósította a magyar vadásztársadalom ősrégi vágyát

Most már vadászati Múzeuma is van Magyarországnak. Hatvanban, a 3,5 milliárd forintért - zömmel uniós forrásból - felújított Grassalkovich-kastélyban.

Adjuk át a szót Semjén Zsoltnak, az Országos Magyar VadászatiVédegylet elnökének:

ősrégi vágya volt a magyar vadásztársadalomnak, hogy legyen egy grandiózus, a magyar vadászati kultúra hagyományait méltón őrző múzeum.

A miniszterelnök-helyettes rámutatott: a magyar vadászati kultúra része az egyetemes kultúrának.

Nemcsak a vadászat, hanem a magyarországi horgászat és halászat történetét, eszközeit is megtekinthetik a múzeumban az érdeklődők. Így már érthető, hogy ki nyitotta meg a múzeumot?

Áder János, államfő, horgász: "Éljünk bár városokban, a természet az igazi otthonunk, és törvényei alól nem vonhatjuk ki magunkat. A természetben minden együttműködésre épül, mi emberek pedig nem alkotói, hanem részei vagyunk a láncnak, és könnyen a leggyengébb láncszemmé válhatunk".

Mint mondta, saját felelőtlenségünk nem kívánt hatásait már ma is a bőrünkön érezhetjük, ezért mindennél fontosabb, hogy óvjuk a környezetünket. Ehhez a most nyíló múzeum nagy segítséget jelent mindazoknak, akik nyitott lélekkel érkeznek ide.

De vissza Semjén Zsolthoz:

szükség van arra, hogy magunkban és a nagyvilágban is tudatosítsuk a magyar vadászat és vadászati kultúra értékeit.

Evidenciának nevezte, hogy az új intézményt Széchenyi Zsigmondról, a magyar vadászati kultúra kimagasló alakjáról nevezték el.

Fazekas Sándor, vidékfejlesztési miniszter: a múzeummal vidéken egy új idegenforgalmi látnivaló jött létre, amely nemzeti értékeinket is bemutatja. (MTI)

Már nyomdában a MAKRO

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.

Belépek
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.