Háromnapos szupersztrájk jön a Lufthansánál

A legnagyobb német légitársaság 3800 járatot kénytelen törölni, mert a pilóták sztrájkba léptek. Szerda és péntek között gyakorlatilag teljesen leáll a cég működése.

A Lufthansa hétfői közleménye szerint a járattörlések 425 ezer utast érintenek. A társaság átfoglalási lehetőséget biztosít utasainak, és arra kéri őket, hogy tájékozódjanak az interneten.

Törölték a teherszállító járatok többségét is és a sztrájk idején összesen csupán nagyjából 500 járat közlekedik majd. A sztrájk a Germanwings légitársaság járatait is érinti.

Legutóbb 2010-ben volt a Lufthansánál pilótasztrájk, akkor az 5400 pilótát képviselő szakszervezet (VC) négynapos munkabeszüntetést hirdetett meg, de az első nap után leállította az akciót.

A szakszervezet és a munkaadó konfliktusa a fizetések és a korkedvezményes nyugdíjazás feltételei körül alakult ki. A Lufthansa hétfői közleményében hangsúlyozta, hogy az eddiginél jobb ajánlatot tett a pilóták javadalmazására és korkedvezményes nyugdíjára, ezért nehezen érthető, hogy a VC a tárgyalások folytatása helyett a sztrájk mellett döntött és három napra megbénítja a társaságot. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.