Háromnapos szupersztrájk jön a Lufthansánál

közlekedés
2014 március 31., 15:38
comments 5

A legnagyobb német légitársaság 3800 járatot kénytelen törölni, mert a pilóták sztrájkba léptek. Szerda és péntek között gyakorlatilag teljesen leáll a cég működése.

A Lufthansa hétfői közleménye szerint a járattörlések 425 ezer utast érintenek. A társaság átfoglalási lehetőséget biztosít utasainak, és arra kéri őket, hogy tájékozódjanak az interneten.

Törölték a teherszállító járatok többségét is és a sztrájk idején összesen csupán nagyjából 500 járat közlekedik majd. A sztrájk a Germanwings légitársaság járatait is érinti.

Legutóbb 2010-ben volt a Lufthansánál pilótasztrájk, akkor az 5400 pilótát képviselő szakszervezet (VC) négynapos munkabeszüntetést hirdetett meg, de az első nap után leállította az akciót.

A szakszervezet és a munkaadó konfliktusa a fizetések és a korkedvezményes nyugdíjazás feltételei körül alakult ki. A Lufthansa hétfői közleményében hangsúlyozta, hogy az eddiginél jobb ajánlatot tett a pilóták javadalmazására és korkedvezményes nyugdíjára, ezért nehezen érthető, hogy a VC a tárgyalások folytatása helyett a sztrájk mellett döntött és három napra megbénítja a társaságot. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.