Átadni nem sikerült, inkább ledöntötték a táblát

Budapest
2014 április 01., 10:15
comments 3
  • Mi történhetett, hogy éppen a Nagy Átadások Hetében esik meg ez a csúfság? 
  • Az utolsó rohamban elfogytak a munkások, nincs több beton?
  • A Margitszigeten nem sikerült átadni valamit.
  • De próbálják eltüntetni a nyomokat.

Tegnap este és ma délelőtt készült a két kép a Margitszigeten, a Margit hídnál.

margitsziget

 

Átadták volna? Nem, dehogy. A munka folyik, csak a táblát tüntették el, még frissek a munkásbakancsok nyomai.

margitsziget

 

Azok közé a beruházások közé tartozik, amikkel befejezik a Margit híd felújítását. Nem egy nagy összegű megbízás, nettó 200 milliós, a kivitelező az EMKÉP, a megbízó a BKK. Azért egy főpolgármester-helyettesi átadást biztosan megért volna. Esetleg Tarlós megállhatott volna, útközben a Várkerthez.

Azt nem állítanánk, hogy lázasan folyt a munka, amikor délelőtt arra jártunk, de az sem lenne igaz, hogy semmi nem történt. Egy betoncsövet alakítgattak kalapáccsal, mármint egy ember fogta a kalapácsát, a többiek, kb. négyen segítőkészen állták körül.

Hivatalosan ez történik tavaly augusztus óta a szigeti bejárónál:

"A méltó műemléki környezet kialakítása érdekében a projektből kimaradt margitszigeti lehajtóúton a támfalak és az útpálya is megújul egészen az Atlétikai Centrumig. A pesti oldal felé eső régi, omladozó támfalat szerkezetileg megerősítjük, új kőburkolatot kap. A támfalak tetejére ugyancsak új, díszes korlátok készülnek."

Eredetileg 180 nap alatt, február végéig kellett volna elkészülniük, de a szerződést módosították március 31-re. Az indok az volt, hogy a pesti oldalon lévő támfal alapozásánál - a tervektől eltérő módon - belefutottak a sziget fő termálvíz vezetékébe, azt át kellett rakni. A másik, hogy az építkezés része a Magyar Telekom alépítményének a kialakítása, viszont a Telekom a téli olimpia miatt csak március 5-től tudta biztosítani a munkákhoz szükséges üzemszünetet. Igen, a téli olimpia február 23-án véget ért, de ez a hivatkozás szerepel a szerződés módosításában.

Volt egyébként a Margitsziget fejlesztési terveiben arról is szó, hogy a lehajtó reprezentatív átalakítása, pihenőterületek beépítése mellett a "lehajtót kísérő rézsűfelület tereprendezése, teraszolása, ülőfelelületek-tereprézsűk kialakítása javasolt, kapcsolódva a futókör melletti, sporttérként használt területhez".

Az így néz ki a koncepcióban szereplő látványtervek alapján:

margitsziget4

De egyelőre a lehajtó sincs kész. Viszont lenne mit átadni az önkormányzati választásokra is.

UPDATE:
Megérkezett a BKK válasza, sokkal okosabbak nem lettünk tőle, de azért:

"A korábban kihelyezett táblán a tervezett befejezési határidő szerepelt. A munkálatok határidejét valóban meg kellett hosszabbítanunk, ugyanis egy közművezeték kiváltása elhúzódott, mivel a közeli hotel vendégeire való tekintettel az érintett vezetéket csak később lehetett elzárni. Jelenleg a műszaki átadás-átvételi eljárásra készülve már tereprendezési munkálatok zajlanak, ezért a táblát a kivitelező eltávolította".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.