A baloldal szerint Rogán többet költ havonta, mint amennyit keres

2014 április 1., kedd 8:30

Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez a mentelmi bizottságnál a Kormányváltók képviselőjelöltje, Rogán Antal választókerületi ellenfele, Kerék-Bárczy Szabolcs. A pártban ugyanis kiszámolták, mennyit költ havonta a polgármester-képviselő, és szerintük csak az alaptételekre több jön ki, mint Rogán nettó fizetése.

Így számolnak, havi tételekben:

  • jelzálogkölcsönének törlesztőrészlete 500 ezer forint
  • a közös költség a Pasa Parkban lakásaik után 300 ezer forint
  • a rezsi 150 ezer forint
  • Audi A3-as autójának lízingdíja 200 ezer forint
  • gyermekeik magánóvodájának havi díja 150 ezer forint

Így 1,3 millió forint jön ki, és ebben még nemcsak a mindennapi költségek nincsenek benne, hanem az sem, hogy Rogánnak tartásdíjat kell fizetnie harmadik, korábbi házasságából származó gyereke után is, ami a bírósági gyakorlat szerint fizetése 30 százaléka is lehet, mondta Juhász Péter, az Együtt-PM politikusa. Rogán jelenlegi feleségének közben nincs jövedelme.

Ezzel szemben úgy számolnak, Rogán nettó havi fizetése a nyilvánosan elérhető adatok alapján 1,2 millió forint. Vagyonnyilatkozata szerint

  • polgármesterként havi bruttó 632 400 forintot
  • képviselő-frakcióvezetőnként bruttó 788 460 forintot
  • és 278 280 forint választókerületi pótlékot keres

Ez összesen bruttó 1,69 millió forint.

Az ötödik kerületi önkormányzat épülete előtt tartott sajtótájékoztató a Fidesz stábját is érdekelte, jelen volt Kaminsky Fanni, Orbán Viktor Facebook-oldalának kezelője és bulvárfelelőse is. Az Index tegnap arról írt, hogy a legutóbbi, Rogán vagyonosodásáról szóló sajtótájékozatón az MTI, vagyis az állami hírszolgálat nem volt jelen - ők a mai tájékoztatót is kihagyták.

Rogán ingatlanügyéről korábban itt írtunk:

Rogán tegnap a következő nyilatkozatot adta ki:

Vásároltunk egy lakást a feleségemmel együtt 5 éve egy 20 éve épült, 32 lakásos budai társasházban, majd amikor megszületett Áron fiunk, kibővítettük azt. Ahogy sokan mások, mi is hitelt vettünk fel. Minden tisztességes és törvényes a lakásvásárlásunkban. Egyedül annyi hibát követtem el, hogy pontatlanul töltöttem ki a vagyonnyilatkozatomat, amit utólag teljesen jogszerűen kijavítottam. Sokan éltek már rajtam kívül a javítás lehetőségével, például Lendvai Ildikó, Kolber István és Lamperth Mónika.

Ezzel kapcsolatban mi is kerestük kérdéseinkkel, egyelőre nem válaszolt.