Ha ön fideszes politikus volt, akkor a szándékos rendőrgázolás sem akkora para

2014 április 1., kedd 18:06
65

Egészen elképesztő történetet írt meg a kapost.hu és Spirk Joe kolléga az Indexen. Bizonyos Kovács József volt fideszes önkormányzati képviselő szándékosan megpróbált elgázolni egy rendőrt, de az emiatt kiszabott ítélet után 3 hónappal már büszkén képviselte Kaposvárt Amerikában.

Szóval Kovács 2012 márciusában kétszer egymás után is ugyanabba a rendőrbe futott bele, miközben autóját vezette.

Miután az első alkalommal ittas volt, azért elvették a jogsiját. Ezért lepődött meg a rendőr, hogy ugyanabban a hónapban újra volán mögött látta. Megpróbálta megállítani, de Kovács menekülőre fogta. A kocsijából rendőri vezetőket hívott, parancsnokot "rendelt" a helyszínre. Mikor hazaért, akkor megpróbált behajtani a garázsába, a rendőr ekkor ugrott elé. Odapréselte a kocsival a garázshoz, könnyebb sérüléseket okozva.

A történtekről videofelvétel készült. Ennek ellenére az ügyészség kétszer is úgy döntött, hogy bizonyítottság hiányában megszünteti a nyomozást. Végül csak akkor lett ügy, mikor a videó nyilvánosságra került. Két és fél évet kapott, nem jogerősen.

Na, most ez a csávó, képviselte tavaly október 23-án városát Sydneyben, Ausztráliában, idén március 15-én pedig New Brunswick városában az Egyesült Államokban.

UPDATE:

Most itt a kommentelők segítségével utánaolvastam, és kiderült, hogy az intézkedő rendőrt három héttel az eset után tényleg "áthelyezték". Ezt az Origo írta:

Három héttel az eset után a rendőrkapitány behívatta, és közölte vele, hogy visszahívják az utcai járőrszolgálattól, és beosztják sebességmérőnek. Ezt egyértelmű büntetésként élte meg, szerinte egy rendőr sem foglalkozik állandó jelleggel sebességméréssel.

"Az ellenem beérkezett panaszokra hivatkozva mentettek fel a járőrszolgálat alól" - mondta. Szerinte hároméves járőrszolgálata alatt valóban volt, hogy panasz érkezett rá olyanoktól, akik ellen intézkedett, de ezek mindig alaptalannak bizonyultak, és a felettesei soha nem dorgálták meg miattuk, ellenben az általa szállított statisztikáknak örültek.

Pár hónapon keresztül dolgozott sebességmérőként, végül beadta a felmondását, és leszerelt a rendőrségtől. "Be lehet csavarodni attól, ha az ember 10 órát ül egy kocsiban mindennap" - mondta. Azóta Ausztráliába költözött, és azt mondta, egyáltalán nem fél azoktól a perektől, amelyeket az exképviselő szándékozik indítani ellene hamis vád miatt. Szerinte a tények őt igazolják. "Nem várom azt az eljárástól, hogy börtönbe kelljen mennie, csak legyen tisztában azzal, hogy a rendőrnek meg kell állni" - mondta.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt