Lázár János nagyon elégedett a választási rendszerrel

POLITIKA
2014 április 01., 09:33
comments 10

"Legitim és fair" - így jellemezte Lázár János az új választási rendszert, amely szerinte alkalmas arra, hogy a választók "ítéletet hozzanak és véleményt alkossanak".

Lázár szerint az, hogy 1500-nál is több egyéni jelölt indul, nem azt bizonyítja, hogy iszonyat könnyű volt összecsalni ötszáz ajánlást, hanem "a demokrácia erejét mutatja". Igaz, szerinte az új ajánlási rendszer "sokkal átláthatóbb, ellenőrizhetőbb, törvényesebb", mint a régi volt.

Idén több tucatnyi esetben merült fel csalás gyanúja, mert az ajánlóívekről könnyű volt átmásolni az adatokat és az aláírásokat. Az utóbbiak hitelességének vizsgálatát a választási bizottságok azzal utasították el, hogy nem áll módjukban vizsgálni, mert az "túl nagy munka lenne". (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.