Nem fizetnek kártérítést Kaiser Edének a hamis móri vád miatt

politika
2014 április 01., 11:22
comments 11

Másodfokon, jogerősen is elutasította a bíróság a móri bankrablásért jogerősen elítélt, majd a valódi bankrabló megtalálása után felmentett Kaiser Ede kártérítési igényét. A bíróság szerint valóban voltak "nyomozati hibák és eljárási hiányosságok" - gondolom, ez alatt azt értik, hogy valójában Kaisernek semmi köze nem volt a móri rabláshoz, sőt, hogy még az alibijét igazoló barátnőjét is megvádolták hamis tanúzással -, de a Szegedi Ítélőtábla szerint azt nem bizonyították, hogy ezek és az okozott kár között okozati összefüggés volna.

Vagyis, az ítélőtábla szerint "nem volt megállapítható, hogy amennyiben nem történnek meg az esetleges mulasztások", akkor nem vádolják meg a felperest, vagy felmentik a bűncselekmény elkövetése alól.

Értik, ugye? A bíróság szerint egyáltalán nem zárható ki, hogy Kaisert akkor is elítélik, ha nem vádolják meg tévedésből.

Kaisert 2005-ben ítélték jogerősen életfogytiglani börtönre a móri mészárlásért. 2007-ben már két másik embert, Weiszdorn Róbertet és a börtönben öngyilkosságot elkövető Nagy Lászlót vádolták a bankrablással és a gyilkosságokkal, ezért 2008-ban perújrafelvételt rendeltek el és felmentették. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.