Simon Gábor ügyvédje az afrikai útlevélről és az titkolt számlákról

bűnügy
2014 április 01., 13:54
comments 128

Szerinte sosem mondta Simon, hogy az MSZP-nek bármi köze lenne az eltitkolt vagyonához.

Nagy István a HVG-nek beszélt a Simon-ügyről.

  • Azt mondta, hogy Simon Gábor nem járt a MagNet Bankban, nem ő nyitotta a számlát, és nem ő tett be rá 75 millió forintot. Ezt az ügyvéd szerint a bank biztonsági kamerája is igazolja.
  • A hvg úgy tudja, hogy a pénzt nem Simon, hanem Welsz Tamás egyik ismerőse, K. József tette a számlára.
  • Simon tagadta, hogy lett volna bissau-guineai útlevele. Az ügyben a szintén érintett Welsz Tamás a vallomásában sem beszélt ilyen úti okmányról.
  • A bissau-guineai útlevélnek azért van jelentősége, mert erre alapozva tartotta szükségesnek a bíróság az előzetes letartóztatás elrendelését, mondván, fennáll a veszélye annak, hogy Simon Gábor megszökik és elrejtőzik.
  • Az MSZP volt elnökhelyettese sosem beszélt arról, így az ügyészségen sem, hogy az eltitkolt összegek a szocialista párthoz kötődnének.
  • Simon Gábor a hvg szerint arra számít, hogy adócsalás miatt megbüntetik, a pénzbírságot pedig a számlákon lévő, alaphangon hatszáz millió forintból kifizeti, és egy-két év múlva tisztán jön ki az ügyből.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.