Végre van irányelv arról, hogy melyik étel kézműves (míves)

mezőgazdaság
2014 április 01., 12:02

Március végén életbe lépett a Magyar Élelmiszerkönyv kézműves élelmiszerekre vonatkozó irányelve, amiből kiderül, "mi tekinthető kézműves (míves) élelmiszernek". A kézműves (míves) élelmiszerek az élelmiszerláncokat felügyelő államtitkár, Kardeván Endre szerint "általában magas minőségi elvárásoknak eleget téve" készülnek, kisebb mennyiségben, mint a tömegtermékek.

Az új irányelv alapján kézműves (míves) élelmiszernek nem nevezhetik azokat, amiket kifejezetten ipari módon állítanak elő. Még akkor sem, ha amúgy kiváló minőségűek is. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.