https://444.hu/assets/forthood1.jpg

Négy halottja és 16 sebesültje van a Fort Hood-i mészárlásnak

baleset
2014 április 03., 06:35
comments 6

Három áldozat továbbra is életveszélyes állapotban van, miután egy zavarodott elméjű iraki veterán vérengzést rendezett a texasi Fort Hood katonai bázison. A 34 éves Ivan Lopez, aki depressziója miatt kezelés alatt állt, egy nemrég vásárolt, . 45-ös kaliberű Smith & Wessonnal kezdett lövöldözni.

A beszámolók szerint először a bázis egyik épületében nyitott tüzet, aztán beszállt egy járműbe, onnan is lőtt, majd egy másik épületben folytatta a gyilkolást.

A katonai rendőrség negyedóra alatt érkezett a helyszínre. Egy rendőrnő közelíteni kezdett Lopezhez, aki előbb feltartotta a kezét, majd a pisztolya után nyúlt, és főbe lőtte magát.

A Fort Hood-i bázis szájtján amúgy egy büdös mukk nem sok, annyi sincs a lövöldözésről.

(LA TImes)

A fotón a Fort Hood-i sajtókonferencia (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.