Schiffer András feljelentést tesz a siófoki hangfelvételek miatt

A nyugat.hu kedden hozott nyilvánosságra két hangfelvételt, amiken állítólag két fideszes politikus, Balázs Árpád, Siófok polgármestere és Witzmann Mihály, a térség parlamenti képviselője beszélgetnek. Az egyik felvétel tanulsága szerint a két állítólagos politikus arról beszélt telefonon, hogy előre tudni lehet, hogy a Közgép fogja nyerni az egyik helyi közbeszerzést, és hogy Simicska cége be is fog szállni később a kampányba. A másik beszélgetésen pedig arról van szó, hogy direkt áll a helyi kórház felújítása, mert a Fidesz-közeli cégek ezzel is pénzt keresnek.

Schiffer szerint, "a hangfelvétel, amennyiben hiteles, az állami szintre emelt, intézményesített korrupció működését tükrözi, melyben a kormánypárt a saját érdekei szerint használja fel és mozgatja a közpénzeket. Ami hallható, az azt írja le, amit Magyarországon mindenki évek óta sejtett: a Közgép párttámogatással hálálhatja meg a kapott közpénzeket. A büntető törvénykönyv korrupciós bűncselekményeinek szinte mindegyike felmerül a siófoki hangfelvétellel kapcsolatban."

Az LMP társelnöke hangfelvétel miatt ismeretlen tettesek ellen vesztegetés, hivatali vesztegetés, vesztegetés elfogadása, hivatali vesztegetés elfogadása, valamint vesztegetés feljelentésének elmulasztása miatt tesz feljelentést. (via MTI)