Schiffer András feljelentést tesz a siófoki hangfelvételek miatt

A nyugat.hu kedden hozott nyilvánosságra két hangfelvételt, amiken állítólag két fideszes politikus, Balázs Árpád, Siófok polgármestere és Witzmann Mihály, a térség parlamenti képviselője beszélgetnek. Az egyik felvétel tanulsága szerint a két állítólagos politikus arról beszélt telefonon, hogy előre tudni lehet, hogy a Közgép fogja nyerni az egyik helyi közbeszerzést, és hogy Simicska cége be is fog szállni később a kampányba. A másik beszélgetésen pedig arról van szó, hogy direkt áll a helyi kórház felújítása, mert a Fidesz-közeli cégek ezzel is pénzt keresnek.

Schiffer szerint, "a hangfelvétel, amennyiben hiteles, az állami szintre emelt, intézményesített korrupció működését tükrözi, melyben a kormánypárt a saját érdekei szerint használja fel és mozgatja a közpénzeket. Ami hallható, az azt írja le, amit Magyarországon mindenki évek óta sejtett: a Közgép párttámogatással hálálhatja meg a kapott közpénzeket. A büntető törvénykönyv korrupciós bűncselekményeinek szinte mindegyike felmerül a siófoki hangfelvétellel kapcsolatban."

Az LMP társelnöke hangfelvétel miatt ismeretlen tettesek ellen vesztegetés, hivatali vesztegetés, vesztegetés elfogadása, hivatali vesztegetés elfogadása, valamint vesztegetés feljelentésének elmulasztása miatt tesz feljelentést. (via MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.