Félősebbek a konzervatívak

politika
2014 április 04., 17:28

Tudta, hogy biológiailag kódolt, hogy egy adott egyén, köztük ön és én, milyen politikai meggyőződéssel bír? John Hibbing, politológus, az Nebraska-Lincoln Egyetem professzora a Politikai Élettani Laboratórium vezetője azt állítja, hogy ez így van.

Szerinte mindenki tudja, hogy a liberálisok és a konzervatívok mélyen eltérően ítélnek meg különböző dolgokat. Ezért elkezdett megfigyelni a két irányzat követőiből párat, idegrendszert, bőrreakciókat, és különböző fizikai reakciókat nézett.

Az eredmények szerint a konzervatívok például jobban megijedtek a hangos zajoktól és a felzaklató képektől (sebek, pók az arcon) is jobban felzaklatta őket. Hibbing szerint a negatív elfogultság jelentősebb a konzervatívoknál, jobban figyelnek a rossz dolgokra. (MotherJones)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.