Veterán fotóriportert lőttek le Afganisztánban

külföld
2014 április 04., 17:06
comments 10

Az AP ügynökség német fotósát  Anja Niedringhaus Kelet-Afganisztánban lőtték le pénteken. Az autóban az Kathy Gannonnal, AP riporterével ült mikor egy afgán rendőr egy ellenőrzőponton tüzet nyitott AK-47 géppisztolyával. Gannon két lövést kapott, állapota stabil, de a német fotóriporter a helyszínen meghalt. Az AP elnöke, Gary Pruitt megrendülten mondta, hogy

Anja az ügynökség harminckettedik saját halottja. Tudjuk, hogy ehhez a szakmához bátorság és szenvedély kell, és elkötelezettnek kell lenni a hírek továbbítása iránt. Anja ilyen volt.

AP photographer Anja Niedringhaus laughs as she attends a swimming event at the 2004 Olympic Games in Athens

A támadás Khost városban, a Pakisztán határ közelében történt. Afganisztánban szombaton tartanak választásokat. A voksolást várhatóan ismét biztosan nem Karzai nyeri, mert már nem is indulhatott el a választáson. Megfigyelők rengeteg csalásra számítanak.

Bullet holes are seen in the car in which two foreign journalists were travelling when they were shot at, in Khost province

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.