Budai Gyuláék egy piacon estek fogságba, erővágóval kellett kiszabadítani őket

POLITIKA
2014 április 05., 15:09
comments 29

Nem teljesen egyértelmű, hogy mi történt tegnap az újfehértói piac átadásán, de egészen biztosan ez a kampány egyik legmulatságosabb videója.

Budai Gyulát és csapatát ellenzéki tüntetők fogadták Újfehértón. A kormánypártiak a felújított piacot adta át. Közben pár méterre táblákkal és hangosbeszélőkkel álltak az ellenzékiek. Ami ezután történt annak két lehetséges magyarázata van:

  • Vagy az ellenzéki tüntetők észrevétlenül lelakatolták a piac bejáratát, hogy Budaiék ne tudjanak kijönni,
  • vagy a kormánypártiak lelakatolták a piac bejáratát, hogy az ellenzéki tüntetők ne tudjanak bemenni.

A lényeg, hogy az esemény végén nem volt meg a lakat kulcsa, így erővágóval kellett kiszabadítani az átadás résztvevőit. Az erővágós rész 14:00-tól, de a többi is érdemes megnézni.

Ugyanennek az átadásnak van olyan verziója is, ahol nem voltak ellentüntetők.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.