Itt szavazhat holnap

politika
2014 április 05., 12:54
comments 3

A sok gerrymandering miatt egy csomó embernek máshova kell mennie holnap szavazni, mint a legutolsó választásokkor. Budapesten sok társasház ajtajára már kiírták, hogy melyik körzethez tartoznak, de sok helyen nem ennyire tiszta a helyzet.

A Nemzeti Választási Iroda honlapján megjelent az a Google-térképalapú alkalmazás, amin láthatók az egyes szavazóhelyiségek, és az azok körüli, 150 méteres sugarú kampányzónák határai. Ezek azok a területek, amiken vasárnap 0 órától este 7 óráig tilos lesz kampánytevékenységet folytatni.

Az alkalmazás a www.valasztas.hu oldalon a „Választókerületek, szavazókörök” menüpont alatt érhető el. A lakcímünket megadva a Google térképen megjelenik a szavazóhelyiség, és arra kattintva láthatók a szavazóköri információk, a térkép alatti linkre kattintva pedig a szavazóhelyiség épületének bejáratától számított 150 méteres sugarú kampányhatár.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.