A Lego tényleg a Sátán műve?

A Telegraph adta hírül április elsején(!), hogy egy lengyel pap - nevezett Slawomir Kostrzewa - nem kevesebbet állított, mint hogy a Lego Monster Fighters nevű játéka

  • a "sötét oldalra" csábíthatja a gyerekeket,
  • kiszippanthatja a kiskorúak lelkét,
  • valamint, a Lego figurák egyre mérgesebb és mogorvább arckifejezése tulajdonképpen a Sátán eszköze a kicsik elcsábítására.

A cikk lehet, hogy csak egy bolondok napi "tréfa" volt a humoráról híres Telegraph részéről. Ha igen, önnön férfiasságukba rúgtak vele, mert viccelődésük, komolyabb teológiai tényfeltárás fényében, már

nem is olyan vicces.

Amennyiben viszont igaz a történet, persze gúnyolódhatunk és nevetgélhetünk Kostrzewa atya állításain, aki még egy elemzést is bedobott a közösbe, hogy alátámassza spekulációit - egy elemzést, amiből kiderül, hogy a Lego bábuk arckifejezése egyre kevésbé barátságos.

Ha abbahagytuk a gúnyolódást és a nevetgélést, vessünk egy pillantást a hideg tényekre és nézzünk szembe a rideg valósággal.

És elfordítom tőlük arcomat, hadd fertéztessék meg szent helyemet; s betörjenek belé a rontók és megfertéztessék. - Ezékiel 7:22

Az atyának szemmel láthatóan igaza van. Mondhatni, fején találta a szöget.

A LEGO Monster Fighters játékkollekcióban szereplő figurák két táborra oszlanak: az egyik tábor a szörnyeké, a másik pedig a szörnyvadászoké.

Namármost, Kostrzewa szerint a gonosz karakterek arckifejezése önelégült, sikertől megrészegült, míg a csatában a jó oldalon harcolók képén csak a szenvedés jeleit látjuk.

A gonosz az ő haragos kevélységében senkit sem tudakoz; nincs Isten, ez minden gondolatja. - Zsoltárok könyve 10:4

Nem is kérdés, a kevély múmiának mi jár a fejében, míg a jóságos kalapácsos munkás/favágó(?) szenved.

A Telegraph cikke egy pszichológus véleményét is idézi az ügy kapcsán.

Monika Filipowska szerint "ezek csak kockák" és "a Sátánnal összefüggésbe hozni őket, egyszerűen helytelen - csak elijeszti a gyerekeket a játéktól".

A nép után, mely ingerel engem szemtől szembe, szünetlenül, kertekben áldozik, és TÉGLÁKON szerez jóillatot - Ézsaiás 65:3

Elgondolkodtató.

Ezek után remélem a Telegraph komolyan elgondolkodik azon, miből is csinál viccet (ha viccnek szánták cikküket).

Kostrzewa atyának (akár létezik, akár nem) pedig a legjobbakat, és csak így tovább!