A Financial Times szerint Brüsszelre vár, hogy megfogja Orbánt

A baloldali elhajlással nehezen vádolható Financial Times szerkesztőségi vezércikkben foglalta össze mindazt, ami a magyarországi választásokról eszükbe jutott. Ez pedig nem egy kedvező kép: a Nagy-Magyarország ügye mellett elkötelezett Fidesz, a magát nemzeti zászlóba csavaró, a piaci folyamatokba belenyúló Orbán, a kétharmados többséggel megalkotott új alkotmány, ami a szabadságjogokat fenyegeti, 50 éve nem tapasztalt visszaesés a beruházásokban, és erősödő Jobbik szerepel gyűjtésükben.

Azt  az FT cikke is elismeri, hogy Orbán újabb győzelme elképzelhetetlen lett volna az ellenzék gyengesége nélkül. De ettől függetlenül mindenképp előnyt jelentett a körzethatárok átszabása és a politikai hirdetések korlátozása, valamint az óriásplakáthelyek bekebelezése is.

És miközben Orbánnak otthon nincs ellenfele, és éppen elbontja a határokat a pártja és az állam között, csak az Európai Unió marad ellensúlynak. Magyarország EU-partnerei nem burkolózhatnak tovább kínos hallgatásba, nekik kell irányt mutatniuk, zárul a vezércikk.

A teljes cikk itt olvasható el.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.