Nem kér az Együtt-PM Fodorból

Eldőlni látszik az egyik, ha nem a legizgalmasabb kérdés a Kormányváltók oldalán. Az Összefogás összesen 38 képviselőt küldhet a Parlamentbe, ebből 4-4 főt ad DK és az Együtt-PM és Fodor Gábor egyedüliként képviseli majd a Liberálisokat. Frakció alakításhoz öt fő kell, ha egy pártnak frakciója van, többet szólalhat fel, bizottságokba delegálhat tagokat és több pénzt is kap. Nagy kérdés, hogy a két négy emberes frakció közül ki csábítja magához és viseli el Fodor Gábort. A kérdés úgy tűnik eldőlt. Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke reggel kiadott egy közleményt, amiben ez áll:

A választást követő napokban többféle találgatás is napvilágot látott arról, hogy az Együtt-PM milyen megoldással tudja ötfősre bővíteni politikusai létszámát, hogy önálló képviselőcsoportot alakíthasson. Ezek az - egyébként jogszerű - megoldások kivétel nélkül olyan forgatókönyveket feltételeznek, amelyek fontos kompromisszumok megkötésén alapulnának: az Együtt-PM-nek súlyos engedményeket kellene tennie a programja és/vagy a politikai identitása vonatkozásában. Az Együtt-PM ilyen kompromisszumokat többé nem hajlandó megkötni. Elveinkből, önállóságunkból nem engedünk - ez számunkra április 6-a talán legnagyobb tanulsága.

Moln·r Zsolt; Boruzs Andr·s; Moln·r Csaba; Vadai ¡gnes; SzabÛ TÌmea; Bajnai Gordon; Mesterh·zy Attila; Horv·th Csaba; Gyurcs·ny Ferenc; G˙r N·ndor; Fodor G·bor

A jelenlegi politikai helyzetben az tehát a legvalószínűbb, hogy az Együtt-PM önálló frakció nélkül, alapvetően a parlamenten kívüli eszközök használatával fog hozzá ahhoz, hogy eredeti politikai célkitűzését, a korszakváltást megvalósítsa Magyarországon.