8,5 év fegyházat kapott a szekszárdi emberkereskedő

Nyolc és fél év fegyházbüntetésre ítélte a Szekszárdi Törvényszék első fokon, nem jogerősen a szekszárdi emberkereskedelem ügyében indult per elsőrendű vádlottját.

A 64 éves szekszárdi férfit bűnszervezetben elkövetett emberkereskedelem, kitartottság, személyi szabadság megsértése, többrendbeli kerítés és lőfegyverrel való visszaélés miatt mondták ki bűnösnek. A határozat szerint a vádlott, aki betegségei miatt a tárgyaláson tolókocsiban jelent meg, nem bocsátható feltételesen szabadlábra.

A per további 11 vádlottja közül tízet bűnszervezetben való részvétel, kerítés, emberkereskedelem, kitartottság, uzsora-bűncselekmények miatt két és hét év közötti, két esetben felfüggesztett fegyház-, illetve börtönbüntetésre ítélt a törvényszék. Egy embert felmentettek a kerítés vádja alól.

A csoport tagjai a vád szerint 2009 és 2011 között nehéz körülmények között élő nőket vásároltak meg, és gyakran veréssel kényszerítettek prostitúcióra Szekszárd mellett, Hidaspetrén és svájci, osztrák meg német bordélyházakban. A külföldön szerzett jövedelem hazajuttatása az elsőrendű vádlott fiának a feladata volt, őt Németországban tartóztatták le 2011 márciusában. Hat vádlottat 2011. július 20-án Szekszárdon a TEK vett őrizetbe.

Sárecz Róbert tanácsvezető bíró az ítéletben kimondta: anyagilag kiszolgáltatott, iskolázatlan, reményvesztett nőknek kínáltak kitörési lehetőségeket, akik korábban is prostitúciós tevékenységet folytattak igénytelen körülmények között, minimális bevétel mellett.

A törvényszék a két évig tartó perben 120 tanút hallgatott meg. A Frankfurtban, legálisan működő bordélyházban dolgozó prostituáltak átlagosan napi 14 kuncsaftot fogadtak, több mint 16 órát dolgoztak aktusonként 20 euróért. Hét sértett összesen 106 millió forint bevételhez juttatta a bűnszervezetet, ebből tagjai 53 millió forint illegális jövedelemre tettek szert.

A Frankfurt am Main-i törvényszék a sértettek számára kártérítésként jelentős összegeket ítélt meg. Öt nőnek összesen 240 ezer euró (70 millió forint) kamatos megfizetésére kötelezte a szekszárdi klán fejének fiát, aki elhelyezte a lányokat a frankfurti nyilvánosházban.

A 43 éves férfit 2012. májusban ugyancsak a frankfurti törvényszék 13 év börtönbüntetésre ítélte szexuális kizsákmányolás céljából elkövetett minősített emberkereskedelem és más bűncselekmények miatt. Az elsőrendű vádlott felmentésért fellebbezett, az ügyész három nap gondolkodási időt kért. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.