A legijesztőbb Emma Watson-gif igaz története

életmód
2014 április 10., 16:31
comments 21

Döbbent internetezők osztogatták meg hatalmas

WTF-ek, OMG-k és AZT A KURVA ÉLET-ek

kíséretében a napokban a gif-et (illetve Vine-t), amiben Sofia Vergara színésznő lehántja magáról az élethű Emma Watson-maszkot. Elmondva nem olyan erős, de ha ránézünk a képre, David Lynch egész életműve lepörög a szemünk előtt:

emma watson beyoncé

Az Emma Watson-gifeknek egyébként is komoly kultuszuk van, ez viszont valami sokkal súlyosabb dolognak tűnt.

  • A jó hír, hogy a gif kamu, ügyes photoshopmunka. Ilyesmi soha nem történt, ha esetleg ettől lettek volna rémálmai valakinek.
  • A még jobb hír, hogy ennél is sokkal bizarrabb dolgok állnak mögötte.

Ahogy a Dazed magazin megírta, a gif a Channel 4 dokumentumfilmje, a Secrets of the Living Dolls egyik jelenetéből lett átalakítva (4:14-nél):

Amiről pedig a film szól, az nagyon is létezik. Ez egy elég obskúrus, de évtizedes múltú szubkultúra, melynek tagjai nem elégednek meg annyival, hogy férfiként női ruhát, sminket és magas sarkút öltenek, még élethű arcmaszkot és álmellett is viselnek mellé - egy ilyen jelmeztest több száz dollárba kerül. Nem mindegyik olyan meggyőző elsőre, mint az Emma Watson-ruha (ami ugye nem is létezik), de vannak erős próbálozások.

Ilyen szilikonmaszkokat már Vogue Italia bemutatón is használtak:

A tanulság pedig leginkább az, amit a Dazed is levont az esetből.

Ha azt hiszed, valami bizarr dolgot találtál az interneten, jó esély van rá, hogy a valóság még sokkal furább.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.