Zuhan a bűnözés, mióta legalizálták a marihuánát Coloradóban

életmód
2014 április 10., 8:08
comments 70

marihuanamozog

Az állam bűnügyi statisztikái szerint a vagyon elleni bűncselekmények 14 százalékkal estek vissza január eleje óta, a gyilkosságok száma 66 százalékkal, a szexuális bűncselekmények száma 12,5 százalékkal lett kevesebb. A bűnözés átlagosan 2,4 százalékkal csökkent.

Jelentősen csak a gyújtogatások száma emelkedett, az mondjuk 109 százalékkal.

Persze az nem egyértelmű, hogy milyen mértékű az összefüggés a legalizálás és a javuló statisztikák között.

Az biztos, hogy a helyi rendőrség jóslata, ami arról szólt, hogyha nem büntetik tovább a marihuána fogyasztását, eladását, stb., akkor

"sokkal több lesz a bűncselekmény, és így az egész állam fizeti majd meg a legalizálás árát"

nem jött be.

Persze nem csak ez az egyetlen hatás. Arról, hogy mi történt Coloradóban január óta itt olvashat. Ez meg egy igazi, tudományosan megalapozott tanulmány arról, hogy a legalizálás és a gyilkosságok száma közötti összefüggés hogyan alakul.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt