Befogták az eltűnt maláj gép jelzéseit

külföld
2014 április 11., 04:02
comments 31

Tony Abbott ausztrál miniszterelnök magyar idő szerint péntek reggel bejelentette, hogy azonosították az eltűnt maláj utasszállító repülőgép fekete dobozának jelzéseit. Az Indiai-óceán mélyéről jön, Ausztráliától jó 1600 kilométerre nyugatra.

Tudják már, hol kell keresni a gépet, ám a jel egyre gyengébb, az akkumulátora hamarosan lemerül.

A repülőgép március 8-án tűnt el, 239 emberrel a fedélzetén. Azóta nem lehetett biztosan tudni, hogy mi történt vele. Most kiderült, hogy a tengerbe veszett. Az még mindig kérdé, hogy került az Indiai-Óceánba, hiszen eredetileg Kuala Lumpurból Pekingbe ment volna. Vagyis észak felé kellett volna haladnia, azonban Kuala Lumpurtól délre találták meg a fekete doboz jelzését.

A fekete doboz jelzéseit az ausztrál haditengerészet Ocean Shield nevű hajója fogta be, egy amerikai műszer segítségével. (bbc)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.