Egyetlen képen minden, amit az államosított kreativitásról érdemes tudni

POLITIKA
2014 április 11., 09:41
comments 69

kreatív

A kormány nagyon rá szeretne feküdni erre a startup-kreatív vonalra, ilyesmiről beszél Cséfalvay államtitkártól kezdve Böszörményi Nagy Gergelyig mindig az összes érintett. Hogy hogy mennyire fér össze az innováció, a szabad ötletek kiaknázása úgy általában az Orbán-kormány bármelyik intézményével, arról rengeteget lehetne írni. Szerencsére most sokkal többet mond egyetlen kép is.

A fenti képen a Kreatív Online régóta jól ismert logója látható.

Alul pedig a Nemzeti Kreatív Intézeté.

Ami mögött egy 2014. januárjában bejegyzett, 100 százalékban állami tulajdonú szervezet áll, felügyelője a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Igazgatótanácsa, amelynek szakmai felügyeletét a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium látja el.

Célkitűzésük, hogy

hogy a már ismert Prezi-Ustream-LogMeIn, a Nanushka, WebCam Laboratory, THX Games, Multipass, a Gravity sikert maguk mögött tudó vállalkozáshoz hasonlóan Szombathelyen egy Kárpát-medencére kiterjedő TEHETSÉGKUTATÓ és TEHETSÉGGONDOZÓ központ jöjjön létre, illetve a Savaria Egyetemi Központ a jövőben világszínvonalú Európai Kreatív Egyetemi oktatási szolgáltatásokat tudjon biztosítani.

(via Socialdance)

Update, 13.31: Pár óra elég volt ahhoz, hogy a logó eltűnjön a Nemzeti Kreatív Intézet honlapjáról. Maradt egy szomorkás Rubik-kocka.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.