Meghalt az Adrian Mole könyvek szerzője

gyász
2014 április 11., 05:41
comments 14

Meghalt Sue Townsend brit író.

Ő írta az Adrian Mole kamaszkorát feldolgozó ifjúsági regényeket, amelyek Magyarországon is nagyon népszerűek. Az első rész, A tizenhárom és háromnegyed éves Adrian Mole titkos naplója Nagy-Britanniában 1982-ben jelent meg. Ezt további hét rész követte.

Tavaly azt mondta, hogy szívesen folytatta volna még a sorozatot, volt terve újabb része, de egészségi állapota már nem engedte az újabb könyv megírását. Súlyos cukorbetegsége miatt már évekkel ezelőtt megvakult, 2012-ben pedig sztrókot kapott. 2009-ben az egyik gyereke veséjét kapta meg, miután két évig hiába várt megfelelő donorra.

Az írónő 15 évesen hagyta abba az iskolát és 22 éves korára már három gyereke született.

Townsend 68 éves volt, egész életében Leicesterben élt. Férje, négy gyermeke és tíz unokája gyászolja.

 

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.