A Kúria szerint a 4K dehumanizálta Orbánt a majommal

2014 április 13., vasárnap 16:01
92

Helybenhagyta a Kúria a Nemzeti Választási Bizottság korábbi döntését, amiben az elmarasztalta a 4K videóját. A videóban egy majom Orbán Viktor hangján reppel. A Kúria szerint 

"Az állattal való azonosítás mindenkor dehumanizálja az érintett személyt, és ez az adott esetben alkalmas lehet az emberi méltóság megsértésére. Magyarországon a majommal való azonosítás  azt eredményezi, hogy az állat leképeződött negatív tulajdonságai a jelöltekhez kötődnek (negatív kampány), miközben a kampányoló jelölt humán formában jelenik meg. A Kúria álláspontja szerint ez a negatív kampánynak olyan meg nem engedhető formája, mellyel szemben az érintett nem érvelhet, nem bizonyíthat. Ezzel sérülhet a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelve."

Tízezer forintot kell fizetniük az államnak. Erről a videóról van szó:

 

A videoklipben egy csimpánzjelmezes alak mozog, a zene és a szöveg pedig egy Orbán-beszéd remixe, időnként azonban Gyurcsány elkúrtukja is behallatszik. Egyébként a videót korábban már letiltották például a 12. kerület tévéjében, mert nem fért bele az etikai kódexükbe.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt