Elnökválasztás megannyi pénzes honfitársunk választott hazájában, Bissau-Guineában

külföld
2014 április 13., 14:03

A leginkább útleveleiről ismert országban a két évvel ezelőtti államcsíny óta először választanak úgy-ahogy szabadon és hozzávetőleg demokratikusan. Tizenhárom elnökjelölt verseng, és 15 párt is, mert parlamentet is választanak.

A hozzáértők szerint a győzelemre José Mario Vaz, a nem egyszerű nevű Guinea (Bissau) és a Zöld-foki-szigetek Afrikai Függetlenségi Pártja (PAIGCC) jelöltje a legesélyesebb. Ő valaha külügyminiszter volt, most pedig hatékony igazságszolgáltatás kialakítását ígéri.

Legfőbb ellenfele a Párt a Társadalmi Megújulásért (PRS) színeiben induló kereskedelmi kamarai elnök, Abel Incada vállalkozó. Hogy ő mit ígér, az nem derült ki az MTI jelentéséből.

A legutóbbi választás puccsba torkolt, a nemzetközi közösség valószínűleg már azzal elégedett lenne, ha idén ez elmaradna.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.