Az Al-Kaida tagja vagyok és valami nagy dologra készülök... OMG, én csak egy 14 éves kislány vagyok, a szüleim meg fognak ölni, légyszi ne!

bűnügy
2014 április 14., 09:01
comments 10

A magyar rendőrség legendás oktatófilmjeibe illő jelenetet adott elő vasárnap egy Sarah (Queen Demetriax) nevű amerikai Twitter-felhasználó. Valamiért úgy gondolta, jó ötlet azt üzenni az American Airlinesnak, hogy

Hello, Ibrahim vagyok Afganisztánból, az Al-Kaida tagja, és valami nagy dologra készülök június másodikán.

A társaság nem értékelte annyira az üzenetet, és azt írták

Ezeket a fenyegetéseket komolyan vesszük, elküldtük az IP-címedet és az adataidat az FBI-nak.

Erre egyébként valószínűleg lehetőségük sem lett volna, mert egy Twitter-poszt alapján nincsenek is ilyen információik. Ha viszont csak pedagógiai célja volt az üzenetnek, ez tökéletesen bevált. Sarah ugyanis azonnal összeomlott:

sarah

Vagyis nagyjából

Úristen, csak vicceltem, sajnálom, most már nagyon félek, nem is én írtam, hanem egy barátom, csak vicceltem légyszi ne én csak egy lány vagyok, nem is vagyok afgán, soha nem tettem semmi rosszat

később pedig

Mindig híres akartam lenni, de úgy, mint Demi Lovato, és nem úgy, mint Oszama bin Laden

és végül azt írta a magát 14 éves lánynak nevező felhasználó:

Nem mondhatom el a szüleimnek, azt fogják mondani, hogy töröljem a profilomat, úristen, akkor vége az életemnek!

Queen Demetriax azóta nem elérhető. Volt már, aki hasonló dolgok miatt ennél sokkal rosszabbul járt. (Daily Dot)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.