Ilyen, amikor tréfálkozol, erre észak-koreaiak állítanak be hozzád

DIVAT
2014 április 15., 14:54
comments 100

A múlt héten (egy véres hétvége után) újraválasztott észak-koreai vezér becsületén csorba esett Angliában. Londonban, egy dél-ealingi fodrászatban egész áprilisban kedd és csütörtök között 15 százalékkal olcsóbb a férfi hajvágás. Ezt az akciót Kim Dzsongun diktátor híresen béna hajával hirdették a kirakatban, a képére ráírva, hogy: „Bad hair day?”.

photo_camera Fotó: Kyodo / Reuters

Mo Nabbach azt remélte, ettől több vendége lesz a nyugat-londoni külvárosban lévő üzletének. Ehelyett öltönyös észak-koreai tisztek mentek be a szalonba, fotóztak és jegyzeteltek. Később visszatértek, és követelték, hogy távolítsák el a Legfőbb Vezetővel szemben tiszteletlen plakátot. Nabbach szerint ijesztőek voltak, de azt mondta nekik, hogy ez Anglia, nem Észak-Korea, úgyhogy kerítsenek ügyvédet. Később mégis levette a plakátot, de a barátai azt mondták, hogy tegye vissza, hiszen demokráciában ilyesmit simán lehet csinálni.

Nabbach elment szólni a rendőröknek, mielőtt történne valami a fodrászatával. Kiderült, hogy a koreaiak is meglátogatták a Scotland Yardot, ami egyébként azt mondta, nem történt bűncselekmény. A fodrászattól egyébként 3 km-re található Észak-Korea követsége.

A világ legnyomorultabb országában egyébként pár hete előírták, hogy minden fiú a felsőoktatásban vágasson magának olyan hajat, mint a vezér (korábban 10 stílus közül választhattak). Észak-Koreában 2005-ban egyébként egy ötrészes tévésorozatban, a Vágjunk a szocialista életmódhoz illő hajat című műsorban propagálták a rendes frizurát. A műsorban rejtett kamerával keresték azokat a lázadókat, akik megszegték a haircode-ot. (Daily Mail, BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.