Ilyen, amikor tréfálkozol, erre észak-koreaiak állítanak be hozzád

2014 április 15., kedd 14:54
100

A múlt héten (egy véres hétvége után) újraválasztott észak-koreai vezér becsületén csorba esett Angliában. Londonban, egy dél-ealingi fodrászatban egész áprilisban kedd és csütörtök között 15 százalékkal olcsóbb a férfi hajvágás. Ezt az akciót Kim Dzsongun diktátor híresen béna hajával hirdették a kirakatban, a képére ráírva, hogy: „Bad hair day?”.

Fotó: Kyodo / Reuters

Mo Nabbach azt remélte, ettől több vendége lesz a nyugat-londoni külvárosban lévő üzletének. Ehelyett öltönyös észak-koreai tisztek mentek be a szalonba, fotóztak és jegyzeteltek. Később visszatértek, és követelték, hogy távolítsák el a Legfőbb Vezetővel szemben tiszteletlen plakátot. Nabbach szerint ijesztőek voltak, de azt mondta nekik, hogy ez Anglia, nem Észak-Korea, úgyhogy kerítsenek ügyvédet. Később mégis levette a plakátot, de a barátai azt mondták, hogy tegye vissza, hiszen demokráciában ilyesmit simán lehet csinálni.

Nabbach elment szólni a rendőröknek, mielőtt történne valami a fodrászatával. Kiderült, hogy a koreaiak is meglátogatták a Scotland Yardot, ami egyébként azt mondta, nem történt bűncselekmény. A fodrászattól egyébként 3 km-re található Észak-Korea követsége.

A világ legnyomorultabb országában egyébként pár hete előírták, hogy minden fiú a felsőoktatásban vágasson magának olyan hajat, mint a vezér (korábban 10 stílus közül választhattak). Észak-Koreában 2005-ban egyébként egy ötrészes tévésorozatban, a Vágjunk a szocialista életmódhoz illő hajat című műsorban propagálták a rendes frizurát. A műsorban rejtett kamerával keresték azokat a lázadókat, akik megszegték a haircode-ot. (Daily Mail, BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt