Hivatalosan nem kívánt személy lett Romániában az Új Magyar Gárda egyik és a Jobbik két tagja

POLITIKA
2014 április 15., 12:34
comments 41

Jogerősen nem kívánatos személlyé nyilvánította öt évre a román legfelső bíróság Mikola Bélát, az Új Magyar Gárda tagját - közölte kedden a román Mediafax hírügynökség az MTI-vel. A bukaresti ítélőtábla március 20-án ítélte el, ami ellen fellebbezett. Ennek ellenére a kommandósok még aznap kitoloncolták Romániából a magyar állampolgárt, akit a marosvásárhelyi lakásából kísértek a román-magyar határig.

A román belföldi titkosszolgálat (SRI) szóvivője korábban úgy nyilatkozott a Mediafaxnak, hogy a SRI "bizonyossággal megállapította", a magyar állampolgár a román nemzetbiztonságot veszélyeztető tevékenységet folytatott Romániában.A Mikola Béla elleni eljárással egy időben három másik magyar állampolgárt is kitiltottak Romániából, köztük a Jobbik két képviselőjét. Őket azzal gyanúsítják, hogy olyan szélsőségesen nacionalista tevékenységet folytató szervezetek tagjai, amelyek Románia nemzetbiztonságát és közrendjét veszélyeztetik. A román belügyminisztérium a március 10-i marosvásárhelyi autonómiatüntetés után intézkedett a négy magyar állampolgár ellen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.