ÚJRASZÁMLÁLÁS!!4! Ott számolnak újra, ahol a Fidesz jelöltje mindössze hatvan szavazattal nyert

politika
2014 április 16., 13:44
comments 14

A budapesti 15-ös választókerületben számolnak újra szavazatokat, ahol a fideszes Kucsák László mindössze hatvan szavazattal nyert Kunhalmi Ágnessel szemben. Itt a szombati összesítés szerint összesen 54921 érvényes szavazatot adtak le, ebből Kucsák 20650-et, Kunhalmi 20590-et kapott.

Most a 10-es és a 40-es szavazókörökben számolják újra a szavazatokat:

  • A 10-es szavazókörben összsen 692 érvényes szavazatot találtak, ebből Kucsák 294-et, Kunhalmi 248-at kapott.
  • A 40-es szavazókörben 810 érvényes szavazatból Kucsák 273-at, Kunhalmi 372-őt szerzett meg.

A 10-es szavazókörben egy szavazatszámláló szerint olyan szavazólapokat érvénytelenítettek, amelyeken a választók fekete tollal húzták be a két egymást metsző vonalat. Itt összesen hat érvénytelen szavazat volt, tehát ezen nem fog múlni a választás.

A 40-es szavazókör újraszámlálása viszont változtathat az eredményen, mert itt az érvényes szavazatokat kell újraszámolni. Egy szavazatszámláló szerint ugyanis érvényesnek fogadtak el olyan szavazatokat, amiken nem voltak egymást metsző vonalak, csak aláhúzták az egyik jelölt nevét. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.