Egy 9 éves gyerek lőtte nyakon a tőkés récét

2014 április 17., csütörtök 10:22
52

„A töltény a puskacsőben arra várt, hogy végre megtehesse nyolcszáz méteres, halálos útját. A napsütéstől szinte megolvadva készült a másfél másodperces száguldásra, hogy aztán alagutat vájhasson a puha agysejtekben…” (Frei Tamás – A megmentő)

A tatai rendőrök megtalálták azt a fiút, aki a gyanú szerint meglőtte az Öreg-tónál pihenő madarat – írja a police.hu.

Fotó: kemma.hu

Véletlen balesetként adta elő a történetet annak a gyermeknek a nevelőapja, aki – a mostani adatok szerint – február végén egy nyílvesszővel átlőtte egy tőkés réce nyakát. A férfi azt mondja, a gyerekekkel játszott a tóparton, és közülük a 9 évest érdekelte leginkább a magukkal vitt nyílpisztoly. Ki akarta próbálni, amit a nevelőapja felügyelet mellett engedett neki.

A tó felé irányították a nyílpisztolyt, majd a gyerek lőtt.

A férfi állítása szerint nem vette észre a madarakat, és az egyiket eltalálta. A tőkés réce nem pusztult el, heteken át úszkált a tóban, nyakában a nyílvesszővel.

A Tatai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya orvvadászat gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A nyomozók hetekig keresték a tettest, akit tegnap azonosítottak. Nevelőapját még aznap tanúként hallgatták meg, aki részletes elmesélte a történetet.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt