És akkor, mint egy keretbe foglalva a mai napot

tévé
2014 április 17., 19:30
comments 29

Hadd búcsúzzak egy spoilerekről szóló poszttal.

Mint kiderült, nem csak itthon lett balhé belőle, hogy a Trónok harcával foglalkoztam nem sokkal azután, hogy lement a rész, hanem külföldön is. Mármint ott nem az volt a téma, hogy én mit írtam, hanem hogy az ottani újságok mennyire spoilereztek, vagy sem.

Ezért a HuffingtonPost két szerkesztője csinált is egy anyagot arról, hogy mi és mikor számít spoilerezésnek, és szerintük mi az elfogadható.

A fő megállapításaik ezek:

  • Egy sorozat rajongói elég szélsőségesen tudnak reagálni, ha valaki előre leírja, hogy mi fog történni.
  • Bele kell írni a leadbe vagy a címbe, hogy a poszt spoilert tartalamaz. A cikk elejére is illik odaírni.
  • Ha eltelt egy hét, akkor már bármit le lehet írni bárhol, nem kell figyelmeztetni az olvasókat.
  • Amikor olyan hírértékű esemény történik, mint vasárnap a Trónok harcában, és felrobban az internet, akkor ki lehet dobin a szabályokat.
  • Főleg ilyenkor a rajongók dolga, hogy figyeljenek rá, hogy mit olvasnak el. Ha nem akarják tudni, mi fog történni a kedvenc sorozatukban, akkor maradjanak távol az internettől.

Hát így. Holnap Magyari kolléga kezd, tartsanak vele. Szép álmokat!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.