Már csak 40 évig uszíthatják rá a kutyáikat védtelen állatokra?!?!? Ez felháborító!

ÁLLAT
2014 április 18., 15:01
comments 23

Bátor amerikaiak küzdenek az elnyomó államhatalom ellen jogaikért. Mint már olyan sokszor a történelemben.

Most speciel azért a jogért, hogy védtelen állatokat zárjanak egy kerítéssel körülhatárolt területre, hogy aztán nézhessék, ahogyan a kutyáik szétmarcangolják őket.

Én azt hiszem a hagyományos rókavadászatnak sem vagyok nagy rajongója. Sosem csináltam, de annak alapján, amit olvastam róla, nem az én sportom.

Ami viszont Virginia államban történik, azt egyáltalán nem értem, hogy tekintheti bárki állatkínzáson kívül bármi másnak.

A "fox pen" nevű létesítmények így működnek:

  • Egy csomó rókát összefogdosnak az erdőben.
  • Behurcolják őket egy kerítéssel körbehatárolt területre.
  • A "vadászok" pénzért bemehetnek.
  • És ráuszíthatják a rókákra a kutyáikat.
  • Az állatok pedig elmenekülni sem nagyon tudnak.

Vannak emberek, akiknek ez

kikapcsolódás.

Másoknak

jó üzlet.

Erre jön az elnyomó államhatalom, és beleugat, hogy mit csinálhatnak szabadidejükben a polgárok. Olyan botrány lett belőle, hogy be akarják tiltani, hogy végül fel kellett puhítani az erről szóló törvényt.

Most az van benne, hogy új ilyen "fox pen"-t nem lehet már nyitni, de meglévőek még 40(!) évig üzemelhetnek. A helyiek egy része ezen is fel van háborodva.  Pedig szerintem ennyi idő alatt még simán ki lehet találni valami új, furmányos kínzási módot. (Gawker)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.