Mi van Rogán vagyonosodási vizsgálatával?

A választás előtti héten, az ingatlanügy csúcsán Rogán Antal több közleményben is egyértelmű ígéretet tett rá, hogy a választás után vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez maga ellen a Nemzeti Adó és Vámhivatalnál.

A választás óta két munkahét, 12 nap telt el, de vagyonosodási vizsgálatról nem kaptunk hírt. Még kedden érdeklődtem a Nemzeti Adó és Vámhivatalnál, de adószakmai sajtóirodájuk - mert ilyenük is van - csak az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 53 § (1) bekezdését idézte. Ez alapján

"adózást érintő bármely adat, tény, körülmény, határozat, végzés, igazolás vagy más irat adótitoknak minősül".

Vagyis nem válaszoltak.

Kerestem Rogán Antalt és több munkatársát is. Aztán újra kerestem őket, majd harmadjára is. De nem kaptam választ.

Pedig a téma nem ült el. Juhász Péter, az Együtt-PM társelnöke legutóbb szerdán tartott sajtótájékoztatót, ahol Rogán mellett már helyettesétől, Puskás Andrástól is követelte, hogy számoljon el a vagyonával.

Puskás neje és Rogán neje közösen is birtokolnak egy lakást a Pasa Parkban, ahol Rogán Antal az évek során egyre nagyobbra növő, a vagyonbevallásában egészen idén március 21-ig hamisan csak felerészben tulajdonoltként feltüntetett lakása - garázsbeállója és tetőkertje - is van. Hogy a balatoni házáról és az autójáról már ne is beszéljünk.