Ötvennyolc embert végeztek ki egy dél-szudáni menekülttáborban

külföld
2014 április 19., 06:57
comments 5

A Dél-Szudán keleti részén a Jonglei állam fővárosában, Borban fekvő menekülttábort még csütörtökön támadta meg 350 fegyveres fiatal. Az ENSZ által üzemeltetett táborban a nuer etnikumhoz tartozókat kezdték leölni. Toby Lanzer az ENSZ helyi humanitárius missziójának vezetője elmondta, hogy

negyvennyolc holttestet - köztük gyermekeket és nőket - találtunk a táborban, további tízet pedig körülötte. Egyelőre a sebesültek száma meghaladja a százat, néhányan válságos állapotban vannak.

A táborban ötezren voltak a támadáskor. A fegyvereseket végül ENSZ kéksapkás békefenntartók űzték el, két békefenntartó megsérült.

photo_camera REUTERS/Goran Tomasevic

 

Dél-Szudánban tavaly december közepe óta folynak újra harcok, miután Salva Kir elnök államcsínnyel vádoltam meg menesztett alelnökét, Riack Machar. Machar a nuer kisebbséghez tartozik.

photo_camera REUTERS/Goran Tomasevic

Az ENSZ biztonsági tanácsa elítélte a támadást és felszólította a dél-szudáni kormányt, hogy mindent tegyen meg a civilek védelméért. A civilekre és békefenntartókra támadni egyértelmű háborús bűn, a felelősöket meg kell keresni. (MTI/BBC/Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.