Ki ne szeretné a politikai összeesküvés-elméleteket?

2014 április 20., vasárnap 11:15
48
Habony Árpád a miniszterelnök évértékelő beszédére ballag a Millenárison, február 16-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Nem igaz, viszont ezt a legendát már én is többször hallottam.

Ezt válaszolta Mesterházy Attila a Népszabadság kérdésére, hogy igaz-e a pletyka, miszerint rendszeresen találkozik Habony Árpáddal, Orbán Viktor tanácsadójával.
Na, ezt a választ nem hagyta annyiban a Vasárnapi Hírek. (A baloldali sajtóviszonyokat kevéssé ismerő olvasóink kedvéért: a Vasárnapi Hírek kiadója, a Geomédia Zrt. sok szállal kötődik az MSZP régebbi, a Mesterházy-korszak alatt kikopott vezetői garnitúrájához. Főszerkesztője Gál J. Zoltán, a Medgyessy-kormány volt szóvivője, a Gyurcsány-kormány volt államtitkára, egykori MSZP-s országgyűlési képviselő.)

Azt írja a VH, hogy újságírói több szocialista politikussal folytattak háttérbeszélgetést, és „meg is döbbentünk azon, milyen sokan hallottak ilyen találkozókról a pártban, és milyen sokan hiszik is e randevúk valós voltát. Az összeesküvés-elmélet hívei persze nevüket nem adták, lévén bizonyítékkal ők sem rendelkeznek”.

Mesterházy Attila dinoszauroszokkal beszélget

A megkérdezett szocialisták információi az újság szerint egybehangzóan arról szóltak, hogy „egy médiavállalkozó lehetett a közvetítő Habony és Mesterházy között, és a találkozók – merthogy több is lehetett – egy budai zártkörű klub éttermében zajlottak”.

Hogy mi lehetett a téma? Többféle spekuláció van, "volt, aki a Népszabadság tulajdonosváltásával hozta összefüggésbe a találkozókat, mások az állami, illetve Fidesz közeli hirdetések elosztását gondolták témának".

A lap még megjegyzi, hogy feltűnően megnőtt a Közép-hirdetések száma, Simicska cége több mint 300 millió forintot hirdetett el a Népszavában és a Népszabadságban.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt