A dél-koreai elnök gyilkossághoz hasonlította az elsüllyedt komp legénységének viselkedését

2014 április 21., hétfő 6:02
1

Pak Gun Hje szerint a több száz utas és a hajó sorsára hagyása ért fel gyilkossággal. Pak kifejezetten a kapitányt és a legénység néhány tagját bírálta hevesen. Szerinte viselkedésüket nem szabad, és nem is lehet eltűrni.

A koreai kormány tagjaival való találkozóján Pak ígéretet tett az ügy alapos kivizsgálására és a vétkesek teljes körű felelősségre vonására, de elismerte azt is, hogy komoly gondok voltak a közvetlenül a katasztrófa után tett kormányzati intézkedésekkel.

A kompról távozó kapitány ((Photo by The Republic of Korea Coast Guard via Getty Images)

A mentők közben újabb holttestet találtak, így a halálos áldozatok hivatalos száma helyi idő szerint hétfő délelőttre 64-re emelkedett. Kétszáznegyven utast még mindig nem találnak. A katasztrófát több mint 170-en élték túl.
A szerdai katasztrófa okát még mindig nem tudták kideríteni, de egy feltevés szerint a komp túlságosan éles és gyors fordulót vett, és e manőver nyomán felborult és elsüllyedt. A gyanú szerint a kapitány egy kevésbé tapasztalt tengerészre bízta a hajó irányítását, és ráadásul felügyelet nélkül magára hagyta a hajóhídon.

A kompbaleset ügyében eljáró hatóság pénteken letartóztatási parancsot adott ki a hajó kapitánya és a legénység két tagja ellen. Hétfőn a hatóságok őrizetbe vették a legénység további tagjait, három tisztet és egy gépszerelőt. Gondatlansággal, a mentéssel és a segélynyújtással kapcsolatos szabályok megsértésével vádolják őket.(MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt