A dél-koreai elnök gyilkossághoz hasonlította az elsüllyedt komp legénységének viselkedését

külföld
2014 április 21., 06:02
comments 1

Pak Gun Hje szerint a több száz utas és a hajó sorsára hagyása ért fel gyilkossággal. Pak kifejezetten a kapitányt és a legénység néhány tagját bírálta hevesen. Szerinte viselkedésüket nem szabad, és nem is lehet eltűrni.

A koreai kormány tagjaival való találkozóján Pak ígéretet tett az ügy alapos kivizsgálására és a vétkesek teljes körű felelősségre vonására, de elismerte azt is, hogy komoly gondok voltak a közvetlenül a katasztrófa után tett kormányzati intézkedésekkel.

photo_camera A kompról távozó kapitány ((Photo by The Republic of Korea Coast Guard via Getty Images)

A mentők közben újabb holttestet találtak, így a halálos áldozatok hivatalos száma helyi idő szerint hétfő délelőttre 64-re emelkedett. Kétszáznegyven utast még mindig nem találnak. A katasztrófát több mint 170-en élték túl.
A szerdai katasztrófa okát még mindig nem tudták kideríteni, de egy feltevés szerint a komp túlságosan éles és gyors fordulót vett, és e manőver nyomán felborult és elsüllyedt. A gyanú szerint a kapitány egy kevésbé tapasztalt tengerészre bízta a hajó irányítását, és ráadásul felügyelet nélkül magára hagyta a hajóhídon.

A kompbaleset ügyében eljáró hatóság pénteken letartóztatási parancsot adott ki a hajó kapitánya és a legénység két tagja ellen. Hétfőn a hatóságok őrizetbe vették a legénység további tagjait, három tisztet és egy gépszerelőt. Gondatlansággal, a mentéssel és a segélynyújtással kapcsolatos szabályok megsértésével vádolják őket.(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.