Isten hozott Chirakban: egy hétvége alatt 45 embert lőttek agyon Chicagóban

külföld
2014 április 22., 10:43
comments 36

Chirak

A chicagói ifjúság kezdte így nevezni szülővárosát. Hogy találó név ez a városra, ahol bármikor lelőhetnek, azt a hétvége legdöbbenetesebb számadata is bizonyítja.

45.

Ennyi embert lőtek agyon húsvétkor Chicagóban. Az áldozatok között hat gyerek is van.

A hat gyerek közül ötöt egy templom közelében, egy játszótéren lőttek agyon. A 15 éves kiskamaszok - fiúk és lányok vegyesen - az istentisztelet után mentek a térre. Egy autó húzódott melléjük, aminek az egyik utasa kikérdezett, hogy bandatagok-e.

Arról megoszlanak a szemtanúk beszámolói, hogy a srácoknak egyáltalán volt-e idejük válaszolni, mielőtt lemészárolták volna őket. Egy 11 éves kislányt több golyó is eltalált, ő életveszélyes állapotban van, de orvosai szerint túlélheti.

Egy harmincéves férfi meg egy 16 és egy 18 éves fiút lőtt agyon, miután összevesztek valamin a neten.

Két férfit egy olyan kocsiban öltek meg, amiben egy 3 és egy 7 éves gyerek is ült - ők nem sebesültek meg.

És ez a húsvéti hétvége még csak nem is volt rendkívüli. Egy héttel korábban 37 embert öltek meg a hétvégén. Ahogy egy nemrég agyonlőtt 17 éves lány írta volt a twitteren:

"Egy senki vagy, amíg meg nem öl valaki, és ez elég szar."

(Via The Daily Beast)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.