82 milliót hoz Fodor Gábor (pártjá)nak a választási bravúr

politika
2014 április 23., 06:36
comments 10

A Népszabadság kiszámolta, hogy nagyjából hogyan osztják el a parlamenti pártoknak járó 3,8 milliárd forintot.

Mint írják, ebből kb. 1,6 milliárd jut a Fidesz-KDNP-nek és pártalapítványaiknak. Évente majdnem 1 milliárd jár a baloldali összefogás tagjainak, a Jobbiknak (és alapítványának) 20 százalékos szavazatarány 100 millióval hoz többet, mint eddig. Az LMP-nek viszont a 320 millió helyett most csak 200 millió jut.

A lap szerint biztos, hogy a pártok támogatására fordítható 2,5 milliárd negyedét (k.b 600 milliót) az országos listán mandátumot szerzett jelölő szervezetek között egyenlő arányban osztják szét. Mivel 9 van (Fidesz, KDNP, Jobbik, LMP, MSZP, DK, Együtt, PM és MLP) , egyenként közel 70 milliót kapnak.

Szigetvári Viktor, az Együtt társelnöke a Népszabadságnak elmondta, hogy a fennmaradó kb. 1,9 milliárdot, amit a listás szavazatok arányában osztanak szét, a korábban megbeszéltek szerint a baloldali lista a 198 nevet tartalmazó közös lista alapján, az egyes pártok által megnevezett jelöltek arányában osztják szét, függetlenül attól, hogy szereztek-e mandátumot.

Az öt párt (a 70-70 millió felett) 460-480 millióból részesedik még: ebből az MSZP (138 listás jelölttel) 330 millióra, a DK 60 millióra, az Együtt 50 millióra, a PM 23 millióra, Fodor Gábor pártja pedig 12 millióra számíthat.

A Magyar Liberális Párt így kb. 82 milliót kap. Fodor Gábor a pártjából egyedüliként jutott be a parlamentbe.

A semmiből felbukkanó pártnak mára saját állításuk szerint több mint 700 tagja van.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.