Életveszélyesen megsebesítette kollégáját a részeg közmunkás

2014 április 24., csütörtök 7:53
10

Motoros fűkaszával fogott hozzá egy bozótos megtisztításához. H. Gábor ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat a Gyöngyösi Járási Ügyészség.

a vádlott tavaly szeptember 5-én a reggeli órákban munkatársával együtt indult egy köves, egyenetlen talajú terület megtisztítására. H. Gábor a nagy teljesítményű robbanómotoros fűkaszára - bár ezt ilyen talajviszonyok mellett kifelezetten tiltotta a használati utasítás - egy háromágú merev forgókést szerelt fel, majd megivott egy liter bort és munkához látott.

H. Gábor a gépet többször a talajhoz ütötte, míg végül a forgókés egyik ága letört, elrepült, és dobócsillaghoz hasonlóan vágódott a vádlottól az előírt védőtávolságon belül, mintegy 5-6 méterre dolgozó K. Tibor mellkasába.

A baleset következtében K. Tibor a mellüreget megnyitó vágott, életveszélyes sérüléseket szenvedett, a sértettet a gépkocsival véletlenül éppen arra közlekedő mezőőr segítségével sikerült sürgősen kórházba vinni. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt